Aktuality

Návštěva Alem

Ve středu 22. 5. 2024 v 8:30 školku navštíví Alem Traillinová z Eritrei. Dětem bude vyprávět o dopravě v Africe - budeme se tak ladit na další týden, kdy nás čeká LETEM SVĚTEM po Africe. 


Prosím o ohleduplnost v případě, že se Vám nepodaří dorazit do školky na čas - tedy v 8:30

P.S.:
Byli jste také v Africe? Vlastníte nějakou zajímavost z Afriky (např. kniha, fotografie, upomínkový předmět, pohled, oděv, obuv). Budeme moc rádi, když se zapojíte

Dopravka

Děti si MOHOU ve čtvrtek 23. 5. či v pátek 24. 5. 2024 přivést svůj dopravní prostředek (kolo, koloběžka, odrážedlo aj.) do školky. Uděláme ranní "autosalon" .)

Naučíme se tak třeba části jednotlivých strojů, jak stroj funguje, z čeho je vyroben, jak o něj pečovat apod.

Polytechnické centrum

 V úterý 14. 5. 2024 s dětmi navštívíme POLYTECHNICKÉ CENTRUM


- zde se děti můžou setkat se širokou škálou technologií. Zkušení lektoři a metodici zde mají na starost vše, co se týká fungování centra, od jednoduchých robůtků na ovládání, přes programovatelné výukové roboty až po plně modifikovatelné robotické stavebnice z plastu i kovu. Dále Polytechnické centrum disponuje jak školními, tak komerčními brýlemi pro virtuální a augmentovanou realitu, nebo vybavením pro 3D modelování, 3D scanning, 3D tisk na tiskárnách od firmy Prusa či zábavnými 3D pery.


SRAZ:
1) v 7:00 ve školce
2) v 7:25 u kostela NHK
3) v 8:15 na místě (https://mapy.cz/s/jucagureba) - mapku ještě hodím na nástěnku .)

Svačina zajištěna.


Zpět se vracíme trolejbusem na oběd do zázemí LMŠ.

S sebou: klasická výbava + prázdná zavírací miska (na koláč - budeme svačit v budově školy - tak ať jim tam nedrobíme)

Návštěva knihovny na Novém HK

Ve čtvrtek 2. 5. 2024 s dětmi navštívíme knihovnu na Novém Hradci, kde je pro nás přichystáno povídání na téma pohádky. Také se dozvíme něco málo o tom, jak to chodí v knihovně a jak zacházet s knihami.

Sraz bude v 8:30 před knihovnou na Novém Hradci. Pro ty z vás, kteří potřebují dříve, můžete děti přivést klasicky do zázemí školky od 7:00. Ze zázemí směrem ke knihovně budeme s dětmi vyrážet v 8: 00.


Děti, které již mají svou kartičku do knihovny si ji mohou vzít s sebou pro případ, že by se rozhodly si nějakou knihu půjčit.

Program v knihovně potrvá cca hodinu. Poté se budeme vracet na oběd do zázemí školky.

Svačina zajištěna.

S sebou: klasická výbava v batůžku, pití

 

Výlet na Hrádek u Nechanic

V úterý 30. 4. 2024 pojedeme v rámci tématu Z pohádky do Pohádky na Hrádek u Nechanic (zámek). Tam pojedeme meziměstským busem z hl. nádraží. Nazpět máme autobus objednaný na 11:30 a vrátíme se na oběd, který bude o půl hodiny posunut - tedy na 12:00.

Svačina zajištěna

Cena 170,- 

S sebou: klasicky batůžek s náhradním oblečením, pitím

Kontakty

Lesní mateřská škola Na Větvi
NA VÝSLUNÍ 1697/13, 500 08 Hradec Králové

Kontaktní osoba: Zuzana Koreňová
mob. 737233706

lmsnavetvi@seznam.cz

X